Platte tekst voor schermlezer

 blinkink Platte tekst voor schermlezer

Blinkink your sight guide

  • Toegankelijke verkiezingen
  • Maak jouw stemlokaal toegankelijk voor mensen met een visuele beperking
  • Zelfstandig en veilig bewegen naar het stemhokje met tijdelijke geleidelijntoepassingen
  • Toegankelijk maken

Een inclusieve samenleving betekent dat iedereen met kiesrecht moet kunnen stemmen. Dat wil dus ook zeggen: toegankelijke stemlokalen. Voor mensen met een visuele beperking zijn stemlokalen inclusief als ze volledig zelfstandig hun weg kunnen vinden naar het lokaal en stemhokje. Deze zelfstandigheid faciliteer je met (tijdelijke) geleidelijnen. Daarmee zorg je voor een veilige geleide route. Maar waar begin je? Waar vind je tijdelijke geleidelijnen? Hoe en waar leg je ze? Wat zijn de richtlijnen? Waar moet je rekening mee houden? Aan welke eisen moeten ze voldoen? En hoe hou je tegelijkertijd rekening met mensen die slecht ter been zijn? Blinkink heeft alle deskundigheid in huis om jouw stemlokalen op een veilige manier toegankelijk te maken voor blinden en slechtzienden.

Meer weten over hoe je een stemlokaal het beste toegankelijk maakt voor mensen met een visuele handicap of beperking?

Iedereen met kiesrecht moet ook zelfstandig kunnen stemmen, vinden we bij Blinkink. En daarin staan we niet alleen: we hebben dit met zijn allen afgesproken in het VN Verdrag Handicap 2016

Kernwoorden in dat verdrag zijn autonomie en eigen regie. Sinds 2019 moeten alle stemlokalen in Nederland dan ook toegankelijk zijn voor iedereen met een beperking.

Blinkink houdt zich bezig met het op een laagdrempelige manier toegankelijk maken van evenementen, (zorg)organisaties en bedrijven, voor mensen met een visuele beperking. Dat doen we met doe-het-zelf geleidelijnen, trapmarkeringen en herbruikbare matten met geleidelijnen en -noppen. Blinkink is een dochteronderneming van TG Lining al meer dan 22 jaar marktleider in geleidevoorzieningen in de openbare ruimte.

Voor mensen met een visuele beperking zijn stembureaus inclusief en toegankelijk, als zij volledig zelfstandig hun weg kunnen vinden naar de ingang van het stembureau, naar de stembureauleden om zich te legitimeren en hun stemformulier te halen, en ook naar het stemhokje en naar de stembus. Een van de manieren om deze zelfstandigheid te faciliteren is met (tijdelijke) geleidelijnen die met de taststok en de voet te voelen en volgen zijn. Met restzicht en gehoor is het repeterende ribbelpatroon van de lijnen goed volgbaar zijn. Daarmee zorgt u voor een veilige geleideroute, zodat de gebruiker helemaal zelfstandig zijn of haar weg vindt naar en binnen het stembureau. Dat is autonomie en eigen regie, en dat vinden we belangrijk bij Blinkink.

Inmiddels wordt vanuit de Kieswet voorzien in de nodige middelen voor mensen met een visuele beperking voor het uitbrengen van hun stem. Denk aan hulpmiddelen zoals de loep met verlichting; recht op hulp in het stemhokje van een persoon naar keuze en de mogelijkheid om iemand te machtigen, maar ook de toepassing van de stemmal met soundbox, waar inmiddels 37 gemeenten gebruik van maken. Tijdelijke geleidevoorzieningen zijn hier een sterke aanvulling op, en zorgen voor nog meer zelfstandigheid.

Wilt u uw stemlokalen toegankelijk maken en hebt u daarbij hulp nodig? Bel ons! Blinkink doet op aanvraag aanbevelingen op maat over het toegankelijk maken van stembureaus. We hebben antwoord op al uw vragen, zoals hoe markeert u de entree? Hoe legt u geleidelijnen? Welke geleidelijnmatten hebt u nodig, en hoeveel? Waar legt u noppenmarkeringen? Wat zijn de richtlijnen? Waar moet u rekening mee houden? Aan welke eisen moet de geleideroute voldoen? En hoe houdt u tegelijk rekening met mensen die slecht ter been zijn? Haal de deskundigheid van Blinkink in huis en maak uw stemlokalen op een veilige manier toegankelijk voor blinden en slechtzienden.

Tijdelijke geleidelijnen

Om je verkiezingslokalen volledig toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking, maak je het beste gebruik van tijdelijke geleidelijnen. Geleidelijnen die bevestigd zijn op herbruikbare, verwijderbare rubberen matten worden al jarenlang met veel succes gebruikt op ov-locaties, festivals, evenementen en beurzen. Deze rubberen matten met geleidelijnen zijn op eenvoudige, veilige manier aan de vloer te bevestigen en zonder schade aan vloer of mat weer te verwijderen. Hierdoor zijn de matten dus meerdere keren te gebruiken. De kennis over hoe je deze matten veilig legt en waar je allemaal rekening mee moet houden heeft Blinkink in huis, net als expertise rond richtlijnen en regelgeving over toegankelijkheid en geleidelijnvoorzieningen. Voor het toegankelijk maken van jouw stemlokalen kan Blinkink met je meedenken om maatwerk te leveren. Ook kun je bij Blinkink terecht voor de verkoop van geleidelijnmatten en permanente geleideroutes.

Een van de eenvoudigste manieren om uw stembureaus zo in te richten dat mensen met een visuele beperking daar volledig zelfstandig hun weg kunnen vinden, zijn geleidelijnen en noppenmarkeringen voor tijdelijke toepassingen. De geleideroute is bevestigd op herbruikbare, verwijderbare rubberen matten.

De matten hebben drie verschillende functies. De geleidelijnmatten zorgen voor een veilige route binnen het stembureau. Met de noppenmatten kun je een waarschuwingsmarkering of informatiemarkering aanbrengen. Een waarschuwingsmarkering plaatst u bijvoorbeeld bovenaan een trap, of bij een no-go zone, zodat de gebruiker weet dat hij extra goed moet opletten. De informatiemarkering gebruikt u om belangrijke plekken aan te geven, zoals het stemhokje en de stembus.

Alle geleidelijnmatten en noppenmatten zijn volledig aan te passen naar wat er nodig is per stembureaulocatie en -inrichting. De matten zijn makkelijk te leggen en aan de vloer te bevestigen en ze zijn ook weer zonder schade aan vloer of mat te verwijderen. Ze zijn op maat te snijden en ze zijn herbruikbaar. Blinkink zet deze matten al jarenlang in, bijvoorbeeld op evenementenlocaties, op stations en tijdens festivals. De matten zijn de oplossing voor het tijdelijk toegankelijk maken van stembureaus voor mensen met een visuele beperking.

Blinkink is een zusterbedrijf van TG Lining, al meer dan 22 jaar marktleider in geleidevoorzieningen in de openbare ruimte. Alle kennis over hoe je deze matten veilig legt en waar je allemaal rekening mee moet houden, heeft Blinkink in huis, net als expertise rond richtlijnen en de meest recente regelgeving over toegankelijkheid en geleidelijnvoorzieningen. Voor het toegankelijk maken van jouw stemlokalen kan Blinkink met je meedenken om maatwerk te leveren.

Vanzelfsprekend kun je bij Blinkink ook geleidelijnmatten en noppenmatten kopen, en daarnaast ook permanente geleideroutes.

Blinkink heeft alle kennis in huis om aanbevelingen op maat te verstrekken zodat je jouw stembureaus volledig toegankelijk maakt maken voor mensen met een visuele beperking.

Meer informatie

Blinkink wil graag bijdragen aan een toegankelijke samenleving voor iedereen. Wij doen dat met het bieden van makkelijk aan te leggen geleidelijnvoorzieningen en door het inzetten van onze kennis en kunde rond richtlijnen en regels over toegankelijkheid voor blinden en slechtzienden. Zo helpen we organisaties steeds inclusiever te worden. Blinkink heeft de expertise in huis om overheden en bedrijven goed op maat te informeren over het toegankelijk maken van hun locatie, ruimte, pand of evenement. Blinkink is een dochterondernemening van TG Lining al meer dan 22 jaar marktleider in geleidevoorzieningen in de openbare ruimte.

Blinkink is ontstaan vanuit de overtuiging dat iedereen moet kunnen meedoen in onze samenleving. Ruimtes zelfstandig, eenvoudig en snel toegankelijk kunnen maken is daarbij een belangrijk hulpmiddel.

Blinkink is het jonge zusje van TG Lining, marktleider in de Benelux op het gebied van geleidelijnen en trapmarkeringen. Blinkink biedt dé doe-het-zelf-oplossing om scholen, zorginstellingen, horeca, praktijkruimtes, werkplekken en stembureaus inclusief te maken.

De geleidelijnen met sjablonen, noppen in blister en noppenmatten zijn betaalbare en makkelijk hanteerbare oplossingen om panden en evenementen zelf toegankelijk te maken voor blinden en slechtzienden.

Blinkink heeft een webshop met daarin alle middelen om zelf ruimtes toegankelijk te kunnen maken voor mensen met een visuele beperking. De website van Blinkink biedt daarnaast online filmpjes en instructies die ondersteunen bij het ontwerpen van een geleideroute. Daarnaast doet Blinkink op verzoek aanbevelingen op maat over het toegankelijk maken van ruimtes, evenementen en festivals. De inhuur van een ontwerper hebt u hiervoor niet nodig.

Binnenkort vindt u hier de pdf met uitgebreide productinformatie, technische specificaties en tarieven. Laat via het contactformulier uw mailadres achter, en wij sturen de pdf toe zodra deze beschikbaar is.

De drijvende kracht achter Blinkink is Tamar Grahmbeek Zij staat al ruim 22 jaar aan het roer van TG Lining.

Wilt u meer weten? Mail ons dan op hello@blinkink.eu en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. Of bel met 0031(0)725070531