Het stemlokaal toegankelijk

Hoe?

Een rij stemhokjes met geleidelijn mat naar 1 stemhokje

Toegankelijke geleideroutes overal en flexibel inzetbaar. Daarvan profiteren niet alleen mensen met een visuele beperking, maar iedere bezoeker die eenvoudig de weg wil vinden naar de juiste ruimte.

Inmiddels wordt vanuit de Kieswet voorzien in de nodige middelen voor mensen met een visuele beperking, zodat zij hun stem kunnen uitbrengen. Denk aan hulpmiddelen zoals de loep met verlichting en de stemmal met soundbox. Daarnaast hebben blinden en slechtzienden recht op hulp in het stemhokje van een persoon naar keuze. Ook kunnen ze iemand machtigen om voor hen te stemmen.

Maar het stemlokaal is voor mensen met een visuele beperking pas echt fysiek toegankelijk als zij volledig zelfstandig hun weg kunnen vinden en volgen naar de locatie van de openbare ruimte tot in het stemhokje.

Deze zelfstandigheid faciliteert u met (tijdelijke) geleidelijnen. Daarmee zorgt u namelijk voor een veilige looproute.

Dat zijn geleidelijnen die bevestigd zijn op herbruikbare, verwijderbare rubberen matten worden al jarenlang met veel succes gebruikt op ov-locaties, festivals, evenementen en beurzen. Deze rubberen matten met geleidelijnen zijn op eenvoudige, veilige manier aan de vloer te bevestigen en zonder schade aan vloer of mat weer te verwijderen. Hierdoor zijn de matten dus meerdere keren te gebruiken.

Lees er meer over in een blog van zusterbedrijf TG Lining. 

HET SYSTEEM

 

Illustratief beeld over hoe de geleidelijnmatten aan te leggen

Met de Blinkink geleidematten maakt u uw ruimte in een oogwenk toegankelijk. De matten zijn speciaal ontworpen voor tijdelijke toepassingen.

U maakt er bijvoorbeeld uw event of stemlokaal toegankelijk mee. Ook kunt u er een geleideroute mee aanpassen tijdens een verbouwing of bij een blokkade van de bestaande route.

De rechthoekige Blinkink waarschuwingsmat van 150 x 60 cm is geschikt om toe te passen als waarschuwingsmarkering. U plaatst de mat bijvoorbeeld bovenaan een trap om de gebruiker te waarschuwen voor het trapgat. Daarnaast kunt u de mat binnen als waarschuwingsmarkering plaatsen om een 'no go'-zone te creëren, om ervoor te zorgen dat bezoekers niet naar een onveilige omgeving lopen

Wilt u meer praktische informatie over het aanleggen van een tijdelijke geleidelijn in een stemlokaal? Vraag dan onze uitgebreide informatieflyer aan.